İLIşKILERIN BITMESINE SEBEP OLAN TOKSIK DAVRANışLAR

Her insan mutlu bir ilişkinin hayâlini kurar. Ancak ilişkilerde yaşanan tatsız durumlar kendinizi mutsuz hissetmenize sebep olur. Özellikle bazı toksik davranışlar var ki bu davranışlar ilişkilerin tamamen sonunu getiriyor. Hatta birbirinize olan sevginizin aniden bitmesine sebep olabiliyor. İşte ilişkilerin bitmesine sebep olan toksik davranışlar..

Hem kadınların hem de erkeklerin bir ilişkiden beklentisi birbirinden çok farklıdır.

Bu sebeple de ilişkilerde her an mutlu olmak zordur. Yaşanan problemleri ve anlaşmazlıkları birlikte çözmeyi öğrenmeniz gerekir.

Özellikle ilişkilerde farkında olmadan yaptığınız bazı davranışlar aranızdaki duyguları toksik hale getirebilir. Hatta ilişkinizin sonlanmasına sebep olabilir.

KOŞULSUZ SEVGİ

Siz ilişkinizi derinleştirmek ve geleceğe taşımak için çaba gösterirken eşinizin her şeyi sizden beklemesi ne kadar adil olurdu? Sağlıklı ilişkilerde iki kişi de eşit derece fedakarlık yapmalıdır.

ELEŞTİRİ

Uzun süre devam eden ilişkilerde partnerler birbirlerinin olumsuz özelliklerini daha iyi görmeye başlar. Çiftler birbirini tanıdıkça yersiz eleştiriler de ortaya çıkmaya başlar.

Partnerinizin size uygun olmayan düşüncelerini ve fikirlerini aşırı eleştirmeye başladıysanız aranızdaki sorunların artmasına sebep olabilirsiniz.

İlişkilerde her iki tarafında farklı bireyler olduğunu unutmadan hareket etmeniz ve partnerinizin düşüncelerine saygı duymanız gerekir.

  BAŞKA İLİŞKİLERLE KIYASLAMAK

 

Her çiftin ilişkisinde yaptığı hatalardan biri de partnerini başkalarıyla kıyaslamak oluyor. Partnerinizin sevmediğiniz ve hoşunuza gitmeyen davranışlarını başkalarıyla kıyaslayarak anlattığınızda kendisini kötü hissetmesine sebep olabilirsiniz.

İlişkiniz hakkında kıyas yapmak hem partnerinizin hem de sizin kendinizi yetersiz hissetmesine sebep olabilir. Diğer insanların ilişkilerini bırakarak kendi ilişkinizin mutluluğuna odaklanmanız gerekir.

ÇÖZÜM ÜRETMEK YERİNE HAKLI OLMAYA ÇALIŞMAK

İlişkiler her zaman sorunsuz devam etmez. Çiftler arasında yaşanan olumsuz gelişmeler tartışmalara sebep olabilir. Bu tartışmalarda her zaman haklı çıkmak yerine ortak çözümler üretmeniz gerekir.

Özellikle partnerinizle diyalog kurarken sürekli haklı olmaya odaklanmanız geri dönüşü olmayan yanlışlar yapmanıza sebep olur. İkili ilişkilerde taraflardan biri sürekli haklı olduğu şeklinde bir davranış sergiliyorsa, bu durum ilişkinin eşitlikçi olması gereken yapısını bozar.

SÜREKLİ BİRLİKTE VAKİT GEÇİRMEK

İlişkilerin sağlıklı yürüyebilmesi için çiftlerin birbirlerinin özel alanlarına saygı duyması gerekir. Her anınızı birlikte geçirmek yerine yalnız kalabileceğiniz alanlar yaratanız gerekir.

Sürekli birlikte olmak çiftlerin ilişkiden sıkılmasına ve ilişkinin monotonlaşmasına sebep olur. Bireysel geçirdiğiniz zamanlarda kendinizi daha iyi hissedeceğiniz alanlar yaratabilir ve sonrasında partnerinizle daha çok konuşacak konular bulabilirsiniz.

2023-06-04T08:36:39Z dg43tfdfdgfd