ÖLüMCüL MANTAR SALGıNı RISKI ARTıYOR! BUNLARA DIKKAT!

Blastomikoz endişelerden bir tür!

Mantar türlerinin daha sıcak ve nemli koşullarda gelişmesine dikkat çeken, mantar uzmanı iklim değişikliğinin salgın tehdidini daha büyük rol oynadığını dile getirerek, “salgını tehdidini daha mümkün kıldığı anlamına geliyor” dedi.

ABD’li uzman önümüzdeki süreçte nefes almayı engelleyen ve beyin şişmesine neden olan “ölümcül” mantar enfeksiyonlarında artış yaşanabileceğine dair açıklama yaparak, bu duruma karşı daha tedbirli olunması gerektiğini savundu.

“Dikkat edilmezse, Mantar salgını önümüzdeki birkaç yıl içinde pandemide ortaya çıkan bir senaryoya dönebilir” diyen ABD’li Mantar uzmanı Doktor Ian Hennessee, “blastomikoz” mantar türünün şu anda endişelerden bir tür olduğunu belirtti.

İklim değişikliğinin salgın tehdidini artırıyor!

Mantar türlerinin daha sıcak ve nemli koşullarda gelişmesi ve dünya genelinde yaşanan iklim değişikliğinin salgın tehdidini daha mümkün kıldığını dile getiren mantar uzmanları, çevresel koşulların değiştiğini ve buna bağlı olarak, histoplazmoz, vadi humması ve buna benzer mantar hastalıklarının dağılımının değişmesinden ve bunun sonucunda salgın hale gelmesinden endişe duyduklarını dile getirdiler.

Konu ile ilgili yapılan açıklamalara göre, Michigan’da yaşayan 29 yaşındaki Ian Pritchard, mantarın neden olduğu nefes darlığı nedeniyle hayatını kaybeden ilk ABD vatandaşlarından biri olduğu bilgisi verildi.

Uzmanlardan gelen açıklamalara göre, “ABD’de mantar hastalıkları 2018’de 4 bin 746 vakadan kaydedilirken, bu rakam 2021’de 7 bin 199’a” kadar yükseldiği bilgisi yer alıyor.

2024-05-02T18:45:11Z dg43tfdfdgfd