Gündem

Trending:


Cildi fayans gibi parlatıyor! 3 besin grubu var ki kolejenden daha etkili

Cildi güzelleştiren ve nemlendiren besinler merak ediliyor. Doğal yağlı kuruyemişler, su içmek ve turunçgiller cildi güzelleştirir. İşte detaylar...


Sabahları uykudan uyandıran nefes darlığına dikkat! Sebebi...

Prof. Dr. Tevfik Özlü, "Astım tedavi edilmediğinde yaşam kalitesini çok olumsuz olarak etkiler. Hatta bazen ölümlere yol açabilir. Maalesef astıma bağlı ölümler genç yaşta ölümlerdir. Astım aslında tedavi edilebilir bir hastalıktır. Bugünkü elimizde mevcut tedavi imkanlarıyla astımı, astımı olmayan bir kişi gibi kontrol altına alabiliyor ve normal bir hayat yaşatabiliyoruz" dedi.


Migren ataklarını tetikleyen 3 etken

Baş ağrısının en sık görülen türlerinden biri olan migren, hastaların iş ve sosyal yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Migren ataklarına neyin sebep olduğunu anlamak da hastalar için zorluk oluşturabiliyor. Mevsim geçişleri, klima ve hava sıcaklıklarının migren ataklarını tetikleyebildiğini ifade eden Nöroloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Vugar Jafar, migren ataklarını engellemek için neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.


"Türkiye’de astımlı hasta sayısı artıyor"

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, dünyada yaklaşık 300 milyon insanın astım hastası olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nurhan Köksal, “Türkiye'de de astım sıklığı giderek artmaktadır. Ülkemizde yaklaşık olarak yetişkinlerin yüzde 5-10'u ve çocukların ise yüzde 10-15'i astım ile yaşamlarını sürdürmektedirler” dedi.


Dikkat! Fazla D vitamini zehirleyebilir, kalp ve böbreklerde hasara yol açabilir! D vitamini sentezini azaltan 8 neden

Son yıllarda yapılan bilimsel çalışmalar D vitamininin vücutta kemik sağlığından enfeksiyon hastalıklarını önlemeye, zihinsel gelişimden kanserde kontrolsüz hücre çoğalmasının azaltılmasına dek sağlığımız üzerinde son derece önemli işlevlere sahip olduğunu gösteriyor. Ancak yaşamsal öneme sahip olmasına rağmen özellikle büyük kentlerde çoğu kişide D vitamini olması gereken seviyeden düşük seyrediyor.


Harvard’lı bilim insanı uyarıyor! Beyniniz için asla yapmamanız gereken 6 şey

Harvard Tıp Okulu'nda psikiyatri profesörü olan Christopher Palmer, beynin zinde, enerjik ve sağlıklı kalması için asla yapılmaması gereken şeyleri açıkladı. Palmer kendisinin de bu 6 kurala uyduğunu söyledi. Peki, ne bu 6 kural?


İlaçsız evde makat ağrısı tedavisi! Zeytinyağı ile ovun, sıcaklık önemli

Hemoroid hastalığı olanlar sık sık makat ağrısını yaşarlar. Makat ağrısına doğal şekillerde tedavi bulunabilir. Pek makata ağrısına ne iyi gelir?


Her acıkma aslında acıkma değil

SAMSUN (İHA) – Diyetisyen Cemre Balkan, her acıkmanın fiziksel acıkma olmadığını, birçok faktörün insanları yemek yemeye yönelttiğini bunun da kilo almaya yol açtığını söyledi.


Birçok hastalıktan ameliyat olmadan kurtulmak mümkün

DENİZLİ (İHA) – Hastalıkların teşhis ve tedavisinde tercih edilen girişimsel radyoloji konusunda bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Tanısal ve Girişimsel Radyoloji uzmanı Prof. Dr. Nevzat Karabulut, “Cerrahi müdahaleye göre ciltte iz bırakmaz ve iyileşme süreci çok daha kısadır. Ayrıca, bu işlemler genellikle hastanede yatış gerektirmez ve hastalar normal günlük aktivitelerine daha hızlı dönerler” dedi.


Bunları yerseniz çinko boşa gidiyor! Sağlıklı olsa da emilimi azaltıyor

Çinko eksikliği vücutta pek çok probleme sebep olabilir. Ancak bu mineralin fazla olması da aynı oranda sorun yaşamanızda etkendir. Peki, çinko ne zaman nasıl ve neden alınmalı? Detaylar haberimizde!


Aşı skandalında son perde: İlaç devi dünya çapında Kovid-19 aşısını geri çekiyor!

İlaç devi AstraZeneca, ilacın nadir fakat yaşamı tehdit eden yaralanmalara sebep olabileceğini itiraf ettikten aylar sonra, dünya çapında Kovid-19 aşısını geri çekiyor. AstraZeneca, konuyla ilgili yorum talebine cevap vermedi ve resmi bir açıklama yapmadı. Geri çekme kararı, Boris Johnson tarafından 'İngiliz bilimi için bir zafer' olarak müjdelenen ve 'altı milyondan fazla hayat kurtardığı' belirtilen aşının kullanımını sona erdiriyor. AB...


Yeşilçaydan fazla antioksidan içeriyor! Antiseptik ve arometerapi bombası

Bergamot bol miktarda antioksidan içeriyor. Bergamot kalbi korur ve tansiyonu dengeler. Peki bergamot faydaları neler?


Diş çürükleri kalp hastalıklarını tetikleyebilir

Diş çürüklerinin kalp hastalıklarını tetiklediğine dikkat çeken Periodontoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Kadriye Merve Altıkat, “Özellikle doğumsal kalp rahatsızlığı olan çocuklar, yetişkinler, kalp kapağı protezi taşıyan hastalar, kalp ameliyatı geçirmiş veya kalp yetmezliği bulunan erişkinlerde diş çürükleri ciddi risk oluşturur. Hastalık baş göstermeden uygulanacak ağız ve diş sağlığı bakımı ile birlikte düzenli diş hekimi kontrolleri ile kalp...


Gece öksürüğüne dikkat! O hastalığın belirtisi olabilir

Astımın tüm dünyada 260 milyondan fazla kişiyi etkileyen ve her yıl 450 binin üzerinde ölüme yol açtığı bilinen kronik bir hastalık olduğunu söyleyen İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Zeynep Mısırlıgil, “Hastalık; tekrarlayan öksürük, nefes darlığı, göğüste baskı hissi, hırıltılı-hışıltılı solunum gibi yakınmalarla kendini gösterir. Bu yakınmaların tekrarlaması ve uzun sürmesi astımın habercisi olabilir. Gece veya sabaha karşı...


Her biri mucize etkisi gösteriyor! Raflarda gördüğünüz ilaç gibi gıdalar

Günümüzde hemen her hastalıkla mücadele etmek için çeşitli dozlarda onlarca ilaç bulunuyor. Herhangi bir rahatsızlıktan muzdarip olan birçok kişi, hastalıkların etkisini azaltmak için ne gibi besinler tüketmesi veya kullanması gerektiğine odaklanıyor. Ispanak, zerdeçal, sarımsak ve muz; bu ürünler yemek pişirmeyle ilişkilendirilir. Ancak çoğu durumda benzersiz özellikleri, bunların geleneksel ilaçlar kadar iyi çalışmasını sağlar.


Tavuk karasına kök hücreli çözüm

Halk arasında ‘tavuk karası’ ya da ‘gece körlüğü’ olarak bilenen tıp literatüründe ise ‘Retinitis Pigmentosa’ olarak tanımlanan göz hastalığının kök hücre ile tedavisinin mümkün olduğu belirtildi.


Gelişigüzel değil, hekim kontrolünde kullanılmalı! D vitamininin fazlası da çok zararlı

Bölgelere göre değişmekle birlikte, ülkemizde her 2 kişiden 1’inde D vitamini eksikliği tespit ediliyor. D vitamini eksikliği pek çok ciddi soruna yol açsa da fazla olması da bir o kadar tehlikeli! İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Batmacı, D vitamini sentezini azaltan 8 nedeni açıkladı.


Uzmanı uyardı: Bebekleri kalın giydirmek tehlikeli olabilir

Bebekleri kalın giydirmenin bazı sağlık sorunların neden olabileceğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nur Köprülü Çelikkaya, "Bebekleri fazla giydirmek, bebeklerin aşırı ısınmalarına neden olabilir, bu da sıcak çarpması gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Bunun yanı sıra, bebeklerin aşırı giydirilmesi, Sudden Infant Death Syndrome (SIDS) olarak da bilinen ani bebek ölüm sendromu riskini artırabilir" dedi.


Kahvelerin şahı hafızaya doping oluyor! Serotonin salgılatıyor, iştah kapatıyor

Kahvenin birçok çeşidi var. Dibek kahvesi tokluk hissi sağlaması ve hafızayı güçlendirmesiyle meşhur. Peki dibek kahvesi faydaları neler?


Lekeleri silgi gibi siliyor! Uyumadan önce yüzünüze uygulayın

Sirke cilt için en sağlıklı leke açıcılardan biri. Sirke içerisindeki maddeler sayesinde cildi temizliyor. Pamuk yardımıyla lekelere temas ediyor. İşte sirke faydaları...


Bahar aylarında bu hastalıklar peşinizi bırakmayabilir! Semptomlara dikkat

Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, doktora başvurmanın önde gelen sebepleri arasında yer aldığını belirten Kulak Burun Boğaz (KBB) ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İdil Öztürk, "Mevsim geçişlerinde yaşanan ısı değişimleri birçok hastalık gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına da zemin hazırlıyor. Zayıflayan bağışıklık sistemiyle birlikte vücut direncinin düşmesi, bu dönemlerde üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşanmasına neden...


AstraZeneca, nadir görülen yan etkiyi itiraf etti! Koronavirüs aşısı aylar sonra geri çekiliyor

Mahkeme belgelerinde ürettiği kocid-19 aşısının çok nadir görülen bir yan etkiye neden olabileceğini kabul eden ilaç devi AstraZeneca, tartışmaların odağındaki aşısını dünya çapında geri çekme kararı aldı.


Alerjenler, sigara dumanı ve kimyasallar "astım" kontrolünü güçleştiriyor

Akciğer hastalığı olan astımda ilaçların doğru teknikle ve düzenli kullanılmamasının, solunum yolu enfeksiyonları, alerjenler, sigara dumanı ve kimyasallar gibi tetikleyicilere maruziyetin hastalığın kontrolünü güçleştirdiği belirtildi.


Akciğerini çantasında taşıyor

Akciğerini çantasında taşıyor Ankarada yaşayan İnciler, 2009da başlayan oksijen azalması sonucu 3 yıl önce sağlık kuruluşuna başvurdu. Yapılan tetkikler sonucu İncilere pulmoner hipertansiyon teşhisi konuldu. İnciler, küçük hareketlerde nefes darlığı çekmeye başladığını belirterek, "Nefes almakta yaşadığım güçlükleri ilk olarak televizyon kumandası...


Tek hamlelik ağrı kesici! Sarılmak neden iyi geliyor?

Sarılmak ve dokunmanın ağrıları azalttığı saptandı. Sarılmak özellikle yalnızlık hissinin azalmasını sağlıyor. Bu nedenle duygu durumunu destekliyor. İşte sarılmanın anatomisi...


Depresyon kaynağı 6 besin! Beyindeki serotonini silip süpürüyor

Dengeli ve sağlıklı beslenmek ruh sağlığını etkiler. Depresyonla bağlantılı olduğu ortaya çıkan birtakım besinler mutsuz ediyor. İşte detaylar...


Sessizce ilerleyen tehlike: Osteoporotik omurga kırıkları

Özellikle 50 yaş üstü hastalarda görülen osteoporotik yani kemik erimesi sebebiyle oluşan omurga kırıklarına dikkat çeken Doç. Dr. Tuna Pehlivanoğlu, bu kırıklarının özelliklerine ve tedavisine değindi.


30 dakikada kesiksiz ve ağrısız işlemle sağlığına kavuştu

Kanama sorunu nedeniyle yumurtalıkları alınması gereken Ayşen Yiğiter, ülkemizde nadir uygulanan VNotes (doğal açıklık endostokpik cerrahi-izsiz cerrahi) yöntemi ile vajinal laparoskopi yapılarak sağlığına kavuştu.


Glütensiz her ürün sağlıklı mı? Çölyak ile ilgili sık sorulanlar... Dilara Koçak yazdı

Dünya çapında her 100 kişiden birinin çölyak ile mücadele ettiğini biliyor musunuz? Ancak doğru tanı oranı ise yalnızca yüzde 30, pek çok birey bu hastalığa sahip olduğunu bilmeden yaşamını sürdürüyor. Çölyak hastalığı, buğday, arpa ve çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu otoimmün gelişen bir hastalık. Genetik yatkınlık, çevresel faktörler, değişen bağırsak mikrobiyotası ve immünolojik faktörler burada...


Kabus basit bir baş ağrısıyla başladı: Bulaşıcı ve ölümcül...

Derleyen: Ayşe Kısakürek Claudia Gill, bir hastane yatağında monitörlere bağlıyken parlak ışıklar altında gözlerini kısarak sersemlemiş ve kafası karışmış halde uyandığında bir şeylerin son derece ters gittiğini biliyordu. DERHAL TECRİT EDİLDİ, 30 DAKİKA İLE KURTULDU O zamanlar 18 yaşında olan genç kadının hatırladığı son şey, şiddetli baş ağrısı, kusma, ışığa ve gürültüye karşı hassasiyet şikayetiyle ambulansa bindikten sonra hastane...


Astım her yıl 450 bin can alıyor

Dünyada yaklaşık 350 milyon astım hastası olduğu tahmin ediliyor


Regl döneminde tampon kullanan manken ölümle burun buruna geldi, bacakları kesildi

T24 Dış Haberler ABD'de yaşayan 24 yaşındaki model Lauran Wasser, regl döneminde tampon kullandıktan sonra her iki bacağı da kesildi. Tamponu kutuda yazan talimatlara uygun olarak kullandığını belirten genç model, vücudunun "toksik şok sendromu" geliştirdiğini söyledi. Tamponu taktıktan kısa süre sonra grip benzeri semptomlar yaşamaya başladığını a...


Yumurtalık kanseri, ölüme yol açan kanserler arasında 5’inci sırada yer alıyor

Yumurtalık kanserinin ölüme yol açan kanserler arasında 5’inci sırada olduğunu ve ortalama tanı yaşının 64 olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Gizem Kaplan “Rutin bir tarama testi olmasa da yıllık kadın doğum muayeneleri, smear takipleri ve hekim kontrolüyle yumurtalık kanserini erken evrede yakalayabiliriz” dedi.


Dünya genelinde yılda 400 binden fazla hasta astım nedeniyle hayatını kaybediyor

Bilecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği Uzm. Dr. Burcu Turan, dünya genelinde 400 binden fazla hastanın astım nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.


Öğrenciler, fidan dikmeyi ve bitkilerin gelişim sürecini yerinde öğrendi

Öğrenciler, fidan dikmeyi ve bitkilerin gelişim sürecini yerinde öğrendi AYDIN, (DHA)-AYDIN'da Efeler Cumhuriyet İlkokulu'nun öğrencileri ve öğretmenleri, derslerini Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Mimar Sinan Mahallesi'ndeki fidanlığında işledi. Fidanlıktaki derste hem fidan dikmeyi hem de bitkilerin gelişim süreçlerini yerinde öğrenen çocuklara B...


Uzmanlar kan sulandırıcı ilaç kullanımı konusunda uyardı

Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi ve Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, herhangi bir doktor önerisi olmadan kan sulandırıcı ilaç kullanılmaması gerektiği konusunda uyardı.


DSÖ, Kenya'daki sel felaketinin kolera riskini artırdığını açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Kenya'nın Tana River bölgesinde sel suyunun içme ve kullanma suyuna karışması sonucunda 44 yeni kolera vakası tespit edildiğini açıkladı.


Prof. Dr. Kaya’dan yabancı otla mücadele ve ilaçlama uyarısı

Trakya bölgesinde ayçiçeği ekimlerinin tamamlandığını söyleyen Prof. Dr. Yalçın Kaya, erken ekim, yağışlar ve aşırı sıcakların olmamasından kaynaklı sezona güzel bir başlangıç yapıldığını ve böyle devam ederse ayçiçeğinde iyi bir gelişme ve üretim sezonu beklediklerini söyledi.


Bu hastalık sinsi ilerliyor, genellikle üçüncü evreye kadar belirti vermiyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Mehmet Dolanbay, yumurtalık kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden olduğunu ifade ederek, genellikle 3 evrede belirti verdiğini, oysa erken evrede yakalanırsa hastanın yaşam sürecinin oldukça yüksek olduğunu söyledi.


Sabah kahvesi reflüyü tetikler mi?

Kahve içmeden ayılamayanların sayısı pek de az değil. Kahvede bulunan kafein bazılarını etkileyebilir. İşte kahve araştırması ve detayları...


Tek belirtisi 'öksürük' olabiliyor! Bahar mevsiminde astım ataklarına karşı 10 uyarı: Dışarıdan eve gelir gelmez mutlaka…

Astım tüm yaş gruplarında görülen en yaygın kronik hastalıklardan biri. Dünya genelinde 300 milyonun, ülkemizde de 7 milyonun üzerinde astım hastası olduğu belirtiliyor. Üstelik astımın görülme sıklığı günümüzde giderek artıyor. Astım, en önemli sinyallerinden olan nefes darlığı, hışıltılı solunum ve inatçı öksürük nedeniyle yaşam kalitesini ciddi boyutlarda bozabiliyor ve iş gücü kaybına neden olabiliyor. Özellikle de doğanın canlanıp...


Siklotmi : Dikkat Edilmesi Gereken Uyarı Işaretleri

Özet Depresyon ve hipomani dönemleri ile ruh hali değişimleri ile karakterize hafif bir duygudurum bozukluğu. Belirtiler Yeni, şiddetli veya sürekli belirtiler yaşıyorsanız bir sağlık hizmeti sağlayıcısıyla iletişime geçi. Semptomlar bölümlere göre değişir. Hipomanik bölüm Kötü karar verme Artan agresif davranış Kolayca tedirgin olmak konuşkanlık K...


Kars’ta tedavisi tamamlanan leylek doğal ortamına bırakıldı

Kars’ta tedavisi tamamlanan leylek doğal ortamına bırakıldı.


Haberler: Tanyeli'nin sağlık durumu nasıl? Pankreas kanserine yakalanmıştı!

Geçtiğimiz haziran ayında pankreas kanseri teşhisi konan ve tedavisi devam eden Tanyeli, abisinden gelen haberle sarsılmıştı. Ünlü ismin abisi, aylardır mücadele ettiği kansere yenik düşmüştü. "BİR MELEKTİ" Asıl adı Öznur Kral olan Tanyeli, ölüm haberini Instagram hesabından paylaşıp, duygularını dile getirmişti: Alıntı Metni "KANSERDEN DEĞİL GRİPTEN GİDİYORUM SANDIM" Tanyeli, eşi İlker Sünnili ile Nişantaşı City's'de objektiflere yansıdı....


Anne karnındaki gelişime dikkat: Bebekler doğmadan dil öğrenebiliyor

Bebeklerin yaşamlarının ilk yılında dil becerilerini edinmelerindeki hızlı ilerleme yaygın olsa da bu süreçte dile doğum öncesi maruz kalmanın rolü büyük ölçüde bilinmemektedir. Bir araştırmada bebeklerin aslında dili anne karnında öğrendiğine dikkat çekildi.


Gıda zehirlenmeleri sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte artıyor

Dünya Sağlık Örgütü’ne göre her yıl 600 milyon kişi besin zehirlenmelerinden etkileniyor. Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, yaz aylarında sıcaklığın artması ile birlikte besin zehirlenmesi vakalarının artığını söyledi.


’Böbrek üstü bezi, yüksek tansiyona neden olabilir’

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Hulusu Atmaca, böbrek üstü bezlerinin yüksek tansiyona neden olabileceğini söyledi.


Migreni olanlar dikkat: Mevsim geçişlerinde ataklardan korunma yolları

Baş ağrısının en sık görülen türlerinden biri olan migren, hastaların iş ve sosyal yaşamlarını olumsuz etkiliyor. Migren ataklarına neyin sebep olduğunu anlamak da hastalar için zorluk oluşturabiliyor. Mevsim geçişleri, klima ve hava sıcaklıklarının migren ataklarını tetikleyebildiğini ifade eden Nöroloji Bölümü’nden Uzm. Dr. Vugar Jafar, migren ataklarını engellemek için neler yapılabileceği hakkında bilgi verdi.


Karın ağrısı ve şişkinlik, kronik ishal veya kabızlık... Çölyak hastalığının yaygın belirtileri... Bu besinlerden uzak durun

Yaklaşık her 100 kişiden birinde görülen çölyak hastalığının genetik kökenli olduğunu ve birinci dereceden yakınlarında çölyak olan kişilerin bu hastalığa yakalanma riskinin yüzde 10 olduğunu söyleyen Prof. Dr. Hakan Demirci, “İnce bağırsakta gluten adlı protein türüne karşı bağışıklık sisteminin anormal tepkisi sonucu çölyak gelişiyor ve ömür boyu süren bir hassasiyet gerektiriyor” diyerek çölyak hastalığı hakkında bilgi verdi.


İnsanlar ölmeden önce ne görüyor?

Kardiyoloji alanında uzmanlığı ve nörobiyoloji alanında doktorası olan Kerr, ölmek üzere olan insanların tecrübelerini araştırmaya kendini adadı.