TAM 30 DAKIKADA YAşLANMA IZLERINI VE MIMIK çIZGILERINI YOK EDIYOR! GECE YATMADAN öNCE UYGULAMAK GEREKIYOR...

Kuru ciltler çok hızlı bir şekilde doğal nem dengesini kaybeder. Özellikle yaşınız ilerledikçe azalan kolajen üretimiyle birlikte cilt kuruluğunuz da artar. Erken yaşlanmayı önlemek ve cilt sağlığını korumak için cildi nemlendirmek büyük önem taşır. Piyasada cildi nemlendiren birçok profesyonel ürün bulunsa da evde yapılan maskeler de bu konuda çok başarılı. Cilt için nem kaynağı olan ve adeta yaşlanma izlerini silen doğal ev yapımı maskeleri Posta.com.tr okurları için araştırdık.

Kuru cilt, cilt doğal nem içeriğini kaybettiğinde, hidrasyon ve esneklik eksikliğine yol açtığında ortaya çıkar.

Cilt aşırı kuruduğunda pul pul dökülür, kızarıklık ve tahriş gibi sorunlar ortaya çıkar. Ayrıca cildiniz çok erken yaşlarda kırışır.

Nem cilt için çok önemlidir ve cildin nem dengesini korumak gerekir. Cilt kuruluğu farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.

Çevresel faktörler: Soğuk, kuru hava, düşük nem, rüzgar ve aşırı sıcağa maruz kalmak kuru cilde yol açabilir.

Yaşlanma: Yaşlandıkça cildimiz doğal yağlarının bir kısmını kaybederek kuruluğa daha yatkın hale gelir.

Genetik: Bazı insanlar, genetik faktörler nedeniyle doğal olarak kuru cilde sahip olmaya yatkındır.

 

Tıbbi durumlar: Egzama, sedef hastalığı ve tiroid bozuklukları gibi bazı tıbbi durumlar kuru cilde neden olabilir.

Sert sabunlar ve deterjanlar: Çok sert sabun ve deterjanların kullanılması cildin doğal yağlarını soyarak kuruluğa neden olabilir.

Sıcak duşlar ve banyolar: Sıcak suya uzun süre maruz kalmak da cildin doğal yağlarını soyarak kuruluğa neden olabilir.

Genel olarak, kuru cildin nedenleri kişiden kişiye değişebilir ve en etkili tedaviyi bulmak için altta yatan nedeni belirlemek önemlidir.

Kuru bir cildiniz varsa ve cilde nem depolamak istiyorsanız doğal maskelere bir şans verebilirsiniz.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI

Hindistan cevizi yağı cilt için güçlü bir nem kaynağıdır. Cildi onarır. Kuruluk sorununu ortadan kaldırır. Cildi besler ve aydınlık bir görünüme kavuşmasına destek olur.

Yatmadan önce cildin kuru bölgelerine Hindistancevizi yağı uygulayın ve gece boyunca bırakın. Ertesi sabah, ılık suyla yıkayın.

YULAF EZMESİ

Yulaf ezmesi 1 numaralı nemlendirici maskeler arasında yer alır. Hücreleri onarır ve cildin erken yaşlanmasını engeller. Cilde adeta gençlik aşılar ve cilt sağlığını korur.

Ilık bir banyoya bir bardak yulaf ezmesi ekleyin ve 15-20 dakika bekletin. Yulaf ezmesi, kuru, kaşıntılı cildi yatıştırabilen anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

BAL

Bal aydınlatıcı ve nemlendirici özelliği sayesinde en sık kullanılan doğal bakım yöntemlerinden biri.

Balı doğrudan cildin kuru bölgelerine uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Bal, cildi nemlendirmeye ve nemlendirmeye yardımcı olabilecek doğal nemlendirici özelliklere sahiptir.

ALOE VERA

Aloe vera cilt ve saç bakımında çok sık kullanılır. Cilt onarıcı ve yatıştırıcı özelliği ile kuru ciltler üzerinde idealdir. Aloe vera jelini cildin kuru bölgelerine uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Aloe vera, kuru, tahriş olmuş cildi yatıştırmaya yardımcı olabilecek anti-inflamatuar özelliklere sahiptir.

ZEYTİNYAĞI

Zeytinyağı cildi onarır ve besler. Cilt için güçlü bir nem kaynağıdır. E vitamini zengini bir yağ olduğu için cildi çabuk toparlar. Cildin kuru bölgelerine zeytinyağı uygulayın ve birkaç dakika hafifçe masaj yapın.

Zeytinyağı, cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olabilecek antioksidanlar ve sağlıklı yağ asitleri içerir.

AVOKADO

Avokado cildi nemlendirir. Kusursuz ve canlı bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Bir avokadoyu ezin ve 15-20 dakika boyunca cildin kuru bölgelerine uygulayın. Avokado, cildi nemlendirmeye ve beslemeye yardımcı olabilecek vitaminler ve sağlıklı yağlar içerir.

 

Bu ev maskerleri yararlı olabilse de herkes için işe yaramayacağını unutmamak önemlidir. Kalıcı kuru cilt veya diğer cilt sorunlarınız varsa, kişiselleştirilmiş bir tedavi planı için bir uzmana danışmak en iyisidir.

2023-06-03T06:51:18Z dg43tfdfdgfd