SüPER ANTIOKSIDAN BESINI ıSPANAKTAN 10 KAT FAZLA GüçLü! BU BAHARAT TOKSIN TEMIZLIYOR

Sumak baharatı çok seviliyor. Antioksidan bakımından çok zengin. Sumak baharat olarak kullanılır. Peki sumak faydaları neler?

Sumak vücudu temizliyor. Sumak çayı da tüketiliyor. Bu çay vücuttaki stresi de normal seviyeye düşürüyor. İşte detaylar...

SUMAK FAYDALARI NELERDİR?

Sumak, güçlü bir toksin temizleyicisi olarak bilinir. Bu yüzden yıllar boyu şifalı baharat olarak kullanılan sumak, günümüzde de yemeklere ekşi bir aroma katması amacıyla kullanılır. Ayrıca sumak, karaciğer fonksiyonları için de oldukça faydalıdır.

Sumak tohumunun bağışıklık sistemi üzerindeki olumlu etkilerini anlatan Prof. Dr. Canan Karatay, sumak çayının hazırlanışını da paylaştı. Prof. Dr. Karatay'a göre, düzenli olarak sumak çayı tüketmek, karaciğerde biriken tüm toksinleri temizlemeye yardımcı oluyor. Ancak sumak, çok güçlü bir toksin temizleyici olduğundan, hamilelerin tüketmemesi öneriliyor. Ayrıca haftada en fazla 3 ila 4 kez tüketilmeli.

Yapılan araştırmalara göre, vücuttaki oksidatif stresi azaltmanın en etkili yollarından biri sumak tüketmektir. Sumak, antioksidan özellikleriyle vücut hücrelerini yeniler.

2024-05-03T06:31:17Z dg43tfdfdgfd