SUYA KATıNCA YAğ ERITIYOR! ŞIFASı DILLERE DESTAN, 7 FARKLı FAYDASı

Sirkeli sular kalori yakımında tüketiliyor. Sirke tam bir şifa deposu. Sirkeyi temizlik sırasında da kullanabilirsiniz. Peki sirkenin birbirinden farklı faydaları neler?

Elma sirkesi mutfakların olmazsa olmaz ürünlerinden birisi. Kimi zaman salatalara kimi zaman ise suya eklenen elma sirkesi yüzlerce yıldır sağlık için kullanılıyor. İşte, elma sirkesinin saymakla bitmeyen faydaları...

Elma sirkesinin hıçkırık sorununu ortadan kaldırdığını biliyor musunuz? Yalnızca 1 tatlı kaşığı elma sirkesi içerek hıçkırık sorununu noktalayabilirsiniz.

İşte, elma sirkesinin sağlığa diğer faydaları:

Düzenli ve ölçülü tüketildiğinde elma sirkesi kilo vermeye yardımcı olur. Bir araştırmaya göre günde iki kez elma sirkesi tüketmenin metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olduğu ortaya konuldu.

Birkaç küçük çalışma, yemeklerden sonra bir veya iki çorba kaşığı elma sirkesi almanın kan şekerinizi düşürebileceğini ortaya koymuştur.

Sirkenin diyabet ilaçlarının ve sağlıklı bir yaşam tarzının yerini alamayacağını ancak tedavi planınıza eklenmesinin güvenli olması gerektiğini unutmayın .

Düzenli elma sirkesi tüketimi iyi kolesterolü arttırırken kötü kolesterolü düşürür.

Elma sirkesi içerdiği probiyotikler sayesinde sindirim sistemini düzenler.

Elma sirkesi tam yoğunlukta tüketildiğinde antimikrobiyal özelliklere sahip olabilir. Ve bazı kanıtlar mantar önleyici aktiviteye de sahip olabileceğini gösteriyor.

Elma Sirkesi Temizlik İçin Kullanılır mı?

Elma Sirkesi, mutfak ve kişisel bakımdaki uygulamalarının ötesinde, doğal bir temizlik maddesi olarak da kendine yer buldu. Antimikrobiyal özellikleri onu bakteri ve mikroplara karşı etkili hale getirerek kimyasal temizleyicilere karşı güvenli ve çevre dostu bir alternatif sunar.

2024-05-02T11:53:45Z dg43tfdfdgfd