SIZI MUTLU EDECEK FINANSAL ALışKANLıKLAR

Planlı hareket edin

Gözünüzde büyütmeyin, yalnızca biraz daha planlı hareket edin, sistemli hareket edin yeter. Bu size hem maddi hem zamansal kazanç, hem de mental huzur verecektir ve zaman içinde bunun faydasını gördükçe kendinizi bu alanda çok daha fazla geliştireceksiniz.

Ödemelerinizi düzenli yapın

  ‘’Bir günlük gecikmeden ne olacak ki’’ demeyin. O küçük ‘’ne olacak’’lar birikiyor, sonunda bir şey oluyor. Mümkünse ödemelerinizi internet bankacılığı üzerinden yapın ki zamandan tasarruf edin, hangi ay hangi karta kaç para, nereye ne fatura ödediğinizin tüm geçmiş kaydı da elinizin altında olsun. Ama yine de en güzeli benim yaptığım, otomatik ödeme! Gününü unuttum, işim vardı bankaya yetişemedim derdi de yok. Deneyin!

Biriktirin

‘’Biriktirecek para mı var sanki’’ dediğinizi duyar gibiyim. Herkesin geliri kendine! Siz kendi gelirinize göre bir tutar belirleyin. Mesela %5. Birikim için ek param yok demeden önce faturalarınıza, harcamalarınıza bir göz atın, eminim sizler de benim gibi kısacak birkaç kalem bulacaksınızdır. Birikimleriniz biraz artınca aldığınız keyif de artacak, birikim oranınızı arttırmanın yollarını arayacaksınız. O gün gelince siz de bana ipuçlarınızı yazın.

Hayal kurun

Hayal kurmaktan kimseye bir zarar gelmemiş. İnanın size de gelmez. Hayal kısmını tamamladınız mı sıra geldi hayalinize ulaşmanın planını yapıp bunu hedefe çevirmek. Önce küçük, kısa vadeli, kolay ulaşılabilir hedefler koyun kendinize. İlk hedefinize bir ulaşın, bunun nasıl büyük bir mutluluk olduğuna kendiniz bile inanamayacaksınız. Sonrası zaten sizin için hedeflerle dolu bir hayat olacak.

Paylaşın

İsterseniz zamanınızı, isterseniz gelirinizin bir kısmını ya da bir yeteneğinizi… Ne olduğu size kalmış, paylaşın. Başkalarına bir yardım sunabilmenin, hayatlarına ufacık da olsa bir değer katabildiğinizi bilmenin mutluluğunu başka hiçbir şeyde bulamayacağınızı siz de göreceksiniz.

2024-03-29T06:20:20Z dg43tfdfdgfd