SAç DöKüLMESINI SüRDüğüNüZ ANDAN ITIBAREN DURDURUYOR! YENI SAç çıKARMAK IçIN 30 DAKIKA BEKLETIN

Saç dökülmesi ile hem kadınlar hem de erkekler çok sık karşılaşabiliyor. Her yaştan insanın en sık karşılaştığı saç sorunlarından biri olan saç dökülmesi önlenmediğinde kellik sorunu ortaya çıkıyor. Saç dökülmesi genellikle çeşitli nedenlere bağlı olarak ortaya çıksa da yetersiz ve yanlış bakım uygulamaları saç dökülmesini daha fazla tetikliyor. Saç dökülmesine karşı uygulanan pek çok yöntem bulunuyor. Özellikle saç bakım rutinine eklenen doğal yağlar saç köklerine vitamin depolayarak dökülmeyi engelliyor. Hatta düzenli kullanıldığında yeni saçların çıkmasına yardımcı oluyor.

Genetik faktörler, stres, sağlıksız beslenme, düzensiz uyku, yanlış bakım uygulamaları, boya gibi aşırı kimyasal içeren işlemlere maruz kalmak, saçlara aşırı ısı uygulamak saç dökülmesini tetikleyen etkenler arasında yer alır. Saçlarınız yapısı gereği çok hassastır ve mevsim geçişlerinden bile çok kolay etkilenir.

Genellikle herkes yaz aylarından kış aylarına ya da kış aylarından bahar aylarına geçiş yaparken saç dökülmesi sorununun arttığını söyler. Saç dökülmesi saçın doğal büyüme döngüsü arasında yer alır.

Günlük saç taramasına bağlı olarak 80-100 tel arası saç dökülmesi normal kabul edilir. Ancak aşırı bir saç dökülmeniz varsa vakit kaybetmeden harekete geçmeniz gerekir.

Saçlarınız kuru, karma, hassas ve yağlı olabilir. Saç tipinize uygun ürünleri kullanarak saçlarınıza bakım yapmanız önerilir. Düzenli saç bakımı saç dökülmesini durdurmanıza yardımcı olabilir.

Saç dökülmesini önlemek için doğal yöntemler saç bakımında çok sık kullanılır. Bazı doğal yöntemler saç köklerine vitamin depolar. Saç köklerini güçlendirdiği için dökülme sorununu ortadan kaldırır.

Düzenli uygulanan bu yöntemler saç dökülmesini durdurarak bir yandan da yeni saç çıkmasına destek olur. Hatta saçlarınızın canlı ve parlak olmasını sağlar. Saç dökülmesini kısa sürede durduran bu yöntemleri Posta.com.tr okurları için derledik.

PANCAR

Pancar, sağlıklı saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilecek demir ve antioksidanlar açısından zengindir. Pancar suyunu bir çorba kaşığı balla karıştırın ve saçınıza ve saç derinize uygulayın. Durulamadan önce 30 dakika bekletin.

  SOĞAN SUYU

Soğan suyunun saç büyümesini artırabilecek kükürt bileşikleri içerdiği bulunmuştur. Taze sıkılmış soğan suyunu saç derinize uygulayın ve durulamadan önce 30 dakika bekletin.

ALOE VERA

Aloe vera jeli saç büyümesini destekleyen enzimler içerir. Saç köklerini güçlendirir ve saç diplerinin nefes almasına yardımcı olur. Taze aloe vera jelini saç derinize ve saçınıza uygulayın ve durulamadan önce 30 dakika bekletin. Düzenli olarak haftada 1-2 kez mutlaka yapın.

YUMURTA

Yumurta, sağlıklı saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilecek protein ve biyotin açısından zengindir. Bir yumurtayı bir çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştırın ve saçınıza ve saç derinize uygulayın. Durulamadan önce 30 dakika bekletin.

ÇEMEN TOHUMLARI

Çemen tohumları, saç dökülmesini önlemeye ve saç büyümesini desteklemeye yardımcı olabilecek proteinler ve nikotinik asit içerir. Çemen otu tohumlarını geceden ıslatın ve bir macun haline getirin. Macunu saç derinize ve saçınıza uygulayın ve yıkamadan önce 30 dakika bekletin.

2023-06-04T10:36:44Z dg43tfdfdgfd