ESKI FDA KOMISERI ELI LILLY IçIN ALZHEIMER ‘çOK BüYüK BIR KATEGORI’ OLABILIR

Dr Scott Gottlieb, Alzheimer’ın Eli Lilly & Co ( NYSE: LLY ) için eninde sonunda “çok büyük bir kategori” haline gelebileceğini söylüyor. Kendisi ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin eski komisyonudur.

FDA danışmanları Lilly’nin donanemab’ı lehine oy kullandı

Lilly, Pazartesi günü FDA’nın danışmanlarından oluşan bir panelden Alzheimer ilacı için destek aldı.

Dr. Gottlieb bugün CNBC ile yaptığı röportajda, bunun “hastalar için önemli bir gelişme” olduğunu çünkü donanemabın daha etkili olduğunu ve Biogen’in benzer bir ilacı için iki doz yerine ayda yalnızca bir doz gerektirdiğini ekledi.

Yine de Biogen, tau proteinlerini hedef alan Alzheimer ilacını “organizasyonun baş mücevheri” olarak adlandırıyor. J&J ayrıca geliştirilmekte olan benzer ilacının sonunda “yılda 5,0 milyar dolar” gelir getirmesini bekliyor.

Bu nedenle Dr Gottlieb, Alzheimer tedavisinin Eli Lilly & Co’nun ilerlemesi açısından ne anlama gelebileceği konusunda olumlu.

Eli Lilly kendini Alzheimer tedavisine adamıştır

Dr Scott Gottlieb, Pazartesi günü Eli Lilly’nin donanemabından övgüyle söz etti çünkü bu sadece semptomları değil, “[Alzheimer] hastalığının altında yatan biyolojiyi” de tedavi eden bir tedavi. Bunun “ilerlemeyi önlemeye” yardımcı olduğunu belirtti.

Sağlık devinin ikinci nesil Alzheimer ilacı üzerinde de çalıştığını unutmayın. Bu deri altı tedavisine ilişkin verilerin 2025 yılında raporlanması planlanıyor.

Eski FDA komiseri, sıkı tıbbi gözetim altında uygulanmalarına gerek kalmayacağı için deri altı tedavilerinin çok daha geniş çapta kullanılmasını bekliyor.

Wall Street şu anda, yazılı olarak %0,60 temettü getirisi ödeyen Eli Lilly hisseleri için konsensuslu bir “satın alma” notuna sahip.

Watch here:

Alzheimer alanında $LLY’nin geleceğinde ne var?

Dr Gottlieb Pazartesi günü Alzheimer ilaçlarının hastalığın erken evresinde uygulanması için FDA onaylarının alınması gerektiğinden bahsetti.

Donanemab’ın (veya onu takip eden formülasyonların) Medicare kapsamına da girmesi halinde $LLY için daha da büyük bir fayda sağlama potansiyeline değindi.

Eli Lilly, rapor edilen son çeyrekte gelirinin Street tahminlerinin altında kaldığını gördü. Yine de tüm yıl için tahminini Nisan ayında beklentilerin oldukça üzerine çıkardı ( devamını okuyun ). New York’ta listelenen devin CEO’su David A. Ricks o sırada şunları söyledi:

Bizi gelecekteki büyüme için konumlandıracak yatırımlar yapmaya devam ederken, inkretin ilaçlarımızı daha fazla hastaya sunmak için üretim kapasitemizi hızla genişletiyoruz.

Eli Lilly hisseleri şu anda 2024’ün başlangıcına göre yaklaşık %45 arttı.

The post Eski FDA komiseri Eli Lilly için Alzheimer 'çok büyük bir kategori' olabilir appeared first on Invezz

2024-06-11T07:45:36Z dg43tfdfdgfd