EKMEK KüFLENDIREN DETAY! FıRıNDAN ALıRKEN ASLA BöYLE SAKLANMAYıN, BOZULUYOR

Küflü ekmek tüketmek sağlığı olumsuz etkiler. Ekmeğin mutlaka serin ve kuru yerde saklanması gerekiyor. Peki ekmek küflendiren hatalar neler? İşte detaylar...

Küf olma nedeni sıcak ve nemli hava. Ekmeğin küflenmesini engellemek için plastik poşetlerle temas etmemeli. İşte detaylar...

EKMEĞİN KÜFLENMESİ NASIL ÖNLENİR?

Ekmeğin küflenmesini önlemek adına uygun olan 20 derecelik bir oda sıcaklığı gerekir. Kiler ya da ekmeklik gibi bölümlerde doğrudan güneş ışığına maruz kalmayacak serin ve kuru bir ortam yaratılır. Eğer ki tüketilebilecek bir seviyeden fazla ekmek alındıysa bunu en iyi saklamanın yolu buzdolabı olmalıdır.

Küflü Ekmek

Fırından alınan ya da evde yapılan ekmekler sıcak olacağından asla poşetlenmemelidir. Ekmeği saklamak adına plastik poşetler yerine hava almayan ekmek saklama kutuları tercih edilerek küflenmenin de önüne geçilebilir.

DIŞARIDA 2 GÜN KALAN EKMEK NEDEN KÜFLENİR?

Dışarıda iki gün kalan ekmek küflenme eğiliminde olacağından bu süre zarfına kadar pek çok çeşitli faktörlere maruz kalacağından içerisindeki küf mantarlarının büyümelerine elverişli bir hale gelecektir. Nem, sıcaklık ve hava dolaşımı gibi dış unsurlar iki gün dışarıda kalan ekmeğin küflenmesine neden olmaktadır.

2024-03-29T07:45:14Z dg43tfdfdgfd