Sağlık & Fitness

Trending:


Bağırsaktaki kurtçukları tek tek temizliyor! Suyunu dökmeyin, vitamin ve mineral kaynağı

Sağlık açısından faydalı olduğu bilinen nohut, en az lezzeti kadar vücuda olan faydalarıyla da ön plana çıkar. Bağırsaklarınızda çoğalan bakteriler ileri durumlarda ishal problemine neden olabilir. Nohut suyu, son zamanlarda artış gösteren bağırsak problemlerini engelleyebilir. İşte detaylar.


Saçlarınızı böyle bağlıyorsanız aman dikkat: "Kalıcı kelliğe yol açabilir"

Özellikle sıcak yaz günlerinde kadınlara rahatlık sağlayan atkuyruğu ve sıkı topuz modellerinin saç sağlığını olumsuz etkilediğini belirten uzmanlar, “Sıkı topuzu hiçbir şekilde önermiyoruz, atkuyruğu ya da sıkı topuzlar, uzun süreçte tekrar tekrar toplamalar kalıcı kelliğe yol açabilmekte. Hastalar, genelde ön kısımlarda, incelme, saçların çıkmaması şikayetleriyle geliyor. Erken döneminde toparlanabiliyor ama uzun süreçte saçın kaybına yol...


Kilo vermenin önündeki engel “insülin direncinin” 5 belirtisi

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzm. Dr. Gökhan Yazıcıoğlu, vücudun yağ depolamasını artıran insülin direnci yüksekliği ve tedavisi hakkında bilgi verdi. Yazıcıoğlu, “İnsülin direnci damar sertliği sürecini de hızlandırır; kalp krizi riski artar, hatta bazı kanserleri bile tetikleyebilir” dedi.


Saç dökülmesinde doğru tedavi için saç analizi önem taşıyor

Yozgat Bozok Üniversitesi (BÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde saç dökülmesi tedavisinin etkin yürütülmesi amacıyla saç analizi uygulaması başladı.


Uzmanından uyarı: “Bilmediğiniz kaynaklardan ve kuyulardan su içmeyin”

Memorial Kayseri Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ufuk Ertural, yaz aylarında gidilen köy, bağ ve bahçe gibi alanlarda; kaynağının neresi olduğu bilinmeyen kuyu ve kaynak sularının tüketilmemesi gerektiğini söyledi.


Bilecik’te ilk defa yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu

Bilecik'te doğuştan böbrek rahatsızlığı olan hasta, kentte ilk defa yapılan bir ameliyatla sağlığına kavuşturarak taburcu oldu.


Yavru kerkenez tedavisi sonrası doğal yaşamına geri döndü

Erzurum’da bitkin halde bulunan yavru kerkenez tedavisi yapıldıktan sonar doğal yaşamına geri bırakıldı.


Hangi egzersiz, kaç kalori yaktırıyor? Fazla kilo ve inatçı yağlara karşı 10 etkili egzersiz

Sonbahar mevsimine girdiğimiz bugünlerde pek çoğumuz yazın aldığımız fazla kilolardan kurtulmanın yollarını arıyoruz. Kilo verme ve ideal kiloyu korumada istikrarlı ve tutarlı olmak, beslenmeden egzersize, hareketli yaşamdan düzenli uykuya dek birçok konuda sağlıklı yaşam alışkanlıkları oluşturmak gerekiyor. Öyle ki; araştırmalar yeteri kadar alınamayan uykunun bile kilo verme hızını yavaşlatabileceğini hatta yüksek kalorili yiyeceklere olan...


Tüylenme ve düzensiz adetle kendini belli ediyor! Her kadında farklı, 'Birçok belirtisi var!

Doğurganlık çağındaki kadınlarda sık görülen hormonal bir bozukluk olarak bilinen polikistik over sendromu, yumurtalıklarda oluşan küçük kistler veya folikül adı verilen sıvı dolu keseciklerin birikmesiyle ortaya çıkıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Taha Takmaz, kadınlarda pek çok belirti ile kendini gösterebilen “polikistik over sendromu” ile ilgili önemli bilgiler verdi.


Besinlerinizin bozulmaması için buzdolabında böyle saklayın! Çok az kişi tarafından biliniyor

Yiyeceklerinizi doğru şekilde evinizde saklamadığınızda daha hızlı bozulmalarına sebep olabilirsiniz. İnsanla genellikle buzdolabına ürünleri saklamanın yeterli olduğunu düşünseler de maalesef bu doğru değil. İşte evinizdeki besinlerin daha uzun süre taze kalması için yapmanız gerekenler...


Astım ve KOAH hastaları dikkat: Bakanlık saat vererek sıcak havaya karşı uyardı

Bakanlık, kronik hastalıklar grubundan astım ve KOAH rahatsızlığı bulunanların yaz aylarında atak yaşama riskini azaltmak için alınması gereken önlemlere yönelik bilgilendirme yaptı.


Araştırma: Köpekler, stresin kokunusu alabiliyor

Yeni bir araştırmaya göre köpekler nefesinizdeki ve terinizdeki stresin kokusunu alabiliyor ve bu da onları kötü bir ruh haline sokabiliyor.


Fiziksel aktivitelerde yapılan hatalar diz sorunlarını tetikliyor

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Hakan Başaran, fiziksel aktivitelere başlamadan önce uygun şekilde ısınmamanın, zıplama veya atlama gibi hareketleri tekrar tekrar yapmanın diz sorunları gelişimini tetikleyebileceğini belirtti.


Bölgesel kilolara ameliyatsız çözüm: Radyofrekans yöntemi

Basen, karın ve bacak gibi bölgesel bölgelerde oluşan ve yakılamayan yağlar, cerrahi işleme gerek duymaksızın radyofrekans yöntemi ile parçalanabiliyor.


Aşırı sıcaklar felaket getirdi! 24 saatte rekor ölüm

Fas Sağlık Bakanlığı, ülkede etkili olan aşırı sıcaklar nedeniyle son 24 saatte en az 21 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.


Sürekli esnemek tehlikeli bir hastalığı işaret ediyor olabilir

Sabah uyandıktan sonra ya da uyumadan önce esnemek normal olsa da gün içinde sürekli esnemek önemli sorunların habercisi olabilir.


Diz ağrısından kurtulmak isteyenler buraya! Canan Karatay ‘Panik yaratıldı’ deyip son noktayı koydu: ‘Büyük bir yalandı’

Prof. Dr. Canan Karatay pek çok vatandaşta sık görülen diz ağrıları ve kireçlenme soruna değindi. Bunun birçok nedenden kaynaklandığını belirten uzman isim, en önemli sebebini ise sağlıklı ve doğal beslenmeme olarak açıkladı. Canan Karatay, “Bütün eklemler bir contadır. Ve contalar yağlanmadan işlemez. Herkes yağdan korkuyor. Korkutuldular. Panik yaratıldı. Büyük bir yalandı” ifadelerini kullandı. İşte Canan Karatay'ın gündem olan o sözleri...


Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Demiroğlu hasta kabulüne başladı

Medical Point Gaziantep Hastanesi, akademisyenlerden oluşan uzman ekibini genişletmeye devam ederek, kadrosuna Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Burcu Sidar Ateş Demiroğlu’nu dahil etti.


50 yaş üstündekileri tehdit ediyor: Sarkopeni’ye dikkat!

50 yaş üstündekileri tehdit ediyor: Sarkopeni’ye dikkat!


Geçmeyen ağrılar eklem kireçlenmesini işaret ediyor! Kireçlenme neden olur, tedavi yöntemleri nelerdir?

Dünyada en sık görülen eklem ağrısı sebeplerinden biri kıkırdak aşınması halk arasındaki tabiri ile kireçlenmedir. Eklem ağrısı nüfusun yaşlanması, obezitedeki artış ve hareketin azalması gibi etkenlere bağlı olarak da giderek daha fazla hastada görülmektedir. Özellikle hastalığın ilerleyen aşamalarında yarattığı hareket kısıtlılığı nedeniyle kişilerin yaşam kalitesinin ciddi şekilde etkilendiğini söyleyen Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof....


Vali Dağlı’dan Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’ne ziyaret

Çorum Valisi Zülkif Dağlı, Onkoloji Tanı ve Tedavi Merkezi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.


Aşırı kahve tüketenler dikkat!

Aşırı kahve tüketenler dikkat! Diyetisyen Edanur Teksöz, doğru kahve tüketimi, kahvenin faydaları ve aşırıya kaçıldığında oluşabilecek zararları hakkında açıklamalarda bulundu. KAHVENİN SAĞLIĞA FAYDALARI Kahvenin dünyada yaygın tüketildiğine değinen Dyt. Teksöz, "Kahve, merkezi sinir sistemi üzerindeki uyarıcı etkilerinin yanı sıra tadı ve aroması ...


Yağışlar fayda etti! Dev mantarlar vatandaşı sevindirdi

Kars'ta uzun bir süredir etkili olan sağanağın ardından çıkan dev mantarlar vatandaşları sevindirdi.


Geçmişte şifa sanılan 10 yanlış tedavi yöntemi

Ortaçağda yaygın bir tedavi olan kan akıtma yönteminden balinaların ölüsünü kullanmaya kadar birçok yanlış uygulama vardı. İnsan sağlığını oldukça kötü etkilemiş olan yanlış tıbbi yöntemlerin bazılarını derledik.


Öfke kontrolünü sağlamanın 6 yolu

Bazı kişilerin genetik veya beyin kimyası gibi biyolojik faktörler nedeniyle öfke eşiği daha düşük olabilir. Hormonal dengesizlikler veya bazı tıbbi durumlar da duyguların yükselmesine katkıda bulunur. Geçmişte yaşanan travmatik olaylar veya çözülmemiş sorunlar, çözülmemiş öfke duygularına yol açar. Geçmişteki istismar, ihmal veya diğer duygusal sıkıntı deneyimleri, bir kişinin şu andaki durumlara nasıl tepki vereceğini etkilenir. Klinik...


En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda

En bulaşıcı varyant yayılıyor: Dünya Covid-19 için yeniden alarmda


Eksik ve yanlış varis tedavisi kalıcı sorun bırakabilir

Varis tedavilerinin eksik veya yanlış uygulanması kalıcı sorunlar doğurabiliyor. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Semih Barlas hastalıklı bir damarın tamamında sorunun çözümü için izlenmesi gereken yolları anlattı.


Çocuk Hastalıkları uzmanından anne babalara uyarı:

Acıbadem Eskişehir Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Fırat Beğde, çocuklarda görülen yaz hastalıkları konusunda anne babaları uyardı. Dr. Beğde “Sıcak havalarda çocuğunuzu güneşten koruyun. Ilık suyla duş aldırın, bol su içirin. Yemekten önce el yıkamayı, havuzdan sonra ise duş almayı öğretin” tavsiyesinde bulundu.


Sağlıklı olmanın 5 yolu! Meditasyon ve egzersiz uzun yaşamı getiriyor

Daha sağlıklı bir yaşam için yapmamız gereken şeyler vardır. Çevresel faktörler ve genetik sağlıklı kalabilmeyi olumlu veya olumsuz etkilerken bazen kişinin kendi sağlığı için bir rutin oluşturması gerekir. Uzmanlar 5 adımda daha sağlıklı olmanım yolunu buldu. İşte o formül.


İşte bel ve sırt ağrılarını yok edecek yöntem! Uyurken bunu yapın

Bel ve sırt ağrıları günlük hayatı olumsuz etkiliyor. Uzun süre masa başında çalışmak, hareketsizlik, kilo artışı kronik bel ve sırt ağrılarına yol açabiliyor. Peki bu ağrılardan kurtulmanın yolları neler? Günlük hayattan nelere dikkat etmek gerekiyor? Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Özdemir Öztekin, bel ve sırt ağrıları için altın değerinde tavsiyelerde bulundu. İşte detaylar...


Aşırı uyumak bu hastalığın habercisi olabilir

Günümüzde birçok insan, görünürde tamamen normal bir yaşam sürerken, iç dünyalarında sessizce mücadele edebiliyor. Bu mücadelenin adı bazen maskeli depresyon olarak geçiyor; dışarıdan bakıldığında fark edilmesi güç, içeriden ise derin izler bırakan bir durum. Maskeli depresyon, klasik depresyon belirtilerinin ötesinde, kişiyi içten içe kemiren ve sosyal maskelerin ardına gizlenen bir duygusal durumu ifade eder. Uzman Klinik Psikolog Aslı Kanizi...


Güneşteki mucize: D vitamini

D vitamini değerlerinizi düzenli olarak kontrol ettiriyor musunuz? Eğer bu önemli moleküle hak ettiği değeri vermiyorsanız, çok ciddi hastalıklara yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunuzu bilmelisiniz. Çünkü D vitamini eksikliği, başta kanser olmak üzere kemik erimesi, diyabet, kalp rahatsızlıkları, romatizma, kronik yorgunluk ve depresyon gibi daha birçok hastalığın oluşmasının ana nedenleri arasında. Buğra Buyrukçu yazdı...


Dört kişi, fareler tarafından yayılan ve tedavisi olmayan virüs nedeniyle öldü

ABD'de dört kişi, farelerden yayılan tedavisi olmayan hantavirüsten öldü. Virüs, hastaların %38'ini öldürüyor ve kemirgen dışkısıyla bulaşıyor. Normalde yılda 30 vaka görülürken, bazı bölgelerde artış var. Uzmanlar, sıcak dalgaları ve iklim değişikliğinin etkili olabileceğini düşünüyor. Hantavirüs Pulmoner Sendromu %50 ölüm oranıyla, akciğerlere zarar vererek solunum yetmezliğine neden olabilir.


Araştırmalar tüm gerçeği ortaya çıkardı! Vücudu susuz bırakıyor

Sağlıklı bir vücuda sahip olabilmek için her gün vücudunuzun ihtiyacı kadar su içmeniz gerekir. Su, yaşam kaynağıdır. Organlarınızın düzenli çalışması için su içmeniz gerekir. Ancak bazen su yerine başka içecekleri tüketmeyi tercih edersiniz. Bu içecekler su ihtiyacınızı karşılamaz. Aksine vücudun daha çok susuz kalmasına sebep olur. İşte o içecekler... (Posta)


Sağlık Bakanlığı'ndan 'sıcak hava' uyarısı: Bu saatlerde dışarıya çıkmaktan kaçının!

Bakanlık, kronik hastalıklar grubundan astım ve KOAH rahatsızlığı bulunanların yaz aylarında atak yaşama riskini azaltmak için alınması gereken önlemlere yönelik bilgilendirme yaptı. Buna göre, aşırı sıcaklar ile yüksek nem, astım ve KOAH gibi kronik hava yolu hastalıklarında nefes darlığı, öksürük ve balgam miktarında artışa ve bu rahatsızlıkların seyrinin kötüleşmesine neden olabiliyor. Aynı zamanda yüksek sıcaklıkta, ağızdan nefes alınması...


Gözleriniz Yaşınızı Ele Veriyor

Sağlıklı ve genç bir görünüm için göz çevresi bakımı ve dikkatli bir yaşam tarzı gereklidir. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, kadınların ve erkeklerin daha dinç bakışlara sahip olması için neler yapmasını gerektiğine dair önemli bilgiler paylaştı.


Sıcak hava, beyin kanaması riskini artırıyor

Sıcak hava, beyin kanaması riskini artırıyor Beyin kanaması; beyindeki kan damarlarının yırtılması sonucu, kanın beyin dokusuna sızmasıyla meydana gelen ciddi bir sağlık sorunudur. Bu durum, beyinde basınç artışına ve beyin hücrelerinin zarar görmesine yol açar. Beyin kanaması, felç, konuşma bozuklukları, hafıza kaybı ve hatta ölüm gibi ciddi sonuç...


Serhat DEMİREL Ruh halimiz onları etkiliyor

Köpekler, insanlardaki stres seviyesini koklayarak tespit edebiliyor.


Bilim insanları yeni ilaç üzerinde çalışıyor! Yaşlanmayı yavaşlatmak mümkün mü?

Bilim insanları tarafından geliştirilen bir ilaçla laboratuvar farelerinin ömrünün uzatılabildiği, aynı ilacın insanların yaşlanmasını da yavaşlatabileceği belirtildi.


Bingöl’de yaralı halde bulunan yavru kızıl şahin, tedavisinin ardından doğaya salındı

Bingöl’de yaralı halde bulunan yavru kızıl şahin, tedavisinin ardından doğaya salındı Aziz ÖNAL/BİNGÖL,(DHA)-BİNGÖL’ün Solhan ilçesinde yol kenarında bitkin halde bulunan yavru kızıl şahin, tedavisinin ardından doğaya salındı.Solhan ilçesinde vatandaşların yaralı halde bulduğu yavru kızıl şahin, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri tarafınd...


Tıp fakültesi öğrencilerinin ilk stetoskopu Sağlık Sen’den

Sağlık-Sen önemli bir projeyi daha hayata geçiriyor. Tıp fakültelerinde eğitim gören hekim adaylarına destek olmak isteyen Sağlık-Sen, “İlk Stetoskopun Sağlık Sen'den” sloganıyla, Gaziantep Tıp Fakültesi öğrencilerine stetoskop dağıttı.


İshali şıp diye kesiyor... Yazın bozulan bağırsakları anında iyileştiriyor! İşte o besinler

Yaz döneminde artan ishal vakalarına karşı beslenme ve hijyene özellikle dikkat edilmesi gerekiyor. Doç. Dr. Özlem Akdoğan, "İshal olan hastalarımızın mutlaka beslenmesine dikkat etmesi gerekiyor. Bol sıvı ile birlikte özellikle pirinçli gıdalar, haşlanmış patates tüketebiliriz. Posasız ve yağsız gıdaları tüketmeyi öneririz. Muz, şeftali tüketilebilir" dedi önemli uyarılarda bulundu.


57 yaşındaki kadının organları 5 hastaya umut oldu

Bursa’da beyin ölümü gerçekleşen 57 yaşındaki kadın, organları ile 3 kişinin hayata tutunmasına ve 2 kişinin görmesine vesile oldu.


Hem sağlıklı hem de inceltiyor

Dr. Öykü Çelen: 'Emerald lazer, mitokondrilerin enerji üretimini arttırarak, metabolizma ve bağışıklığımızı güçlendirir ve aynı zamanda yağ hücrelerine odaklandığı için yağ hücrelerini küçültür. İnsanlar bu uygulamayla, yağlarından kurtulurken genel sağlıklarına da pozitif etki elde ediyor.'


Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak kanser gibi pek çok sonucu beraberinde getiriyor

Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları ve güneşin etkisini fazla hissettirmesi nedeniyle Denizli Devlet Hastanesi Cildiye Uzmanı Dr. Selim Gümüş, uyarılarda bulundu. Dr. Gümüş, güneş ışınlarına uzun süre maruz kalmanın cilt kanseri, erken yaşlanma ve lekelere yol açabildiğini belirterek sağlıklı bir cilt için düzenli güneş koruyucu kullanımının önemine dikkati çekti.


Metabolizmayı ateşliyor! Yaza tığ gibi girmenizi sağlayacak... İncecik bir bedene sahip olmak bu kadar basit

Yaz geliyor, şimdi kışın alınan fazla kiloları verme zamanı... Ancak kilo vereyim derken sağlığınızdan olmayın. Beslenme ve Diyet Uzmanı Uz. Diyetisyen Veysel Ciğerli, yaz mevsimin gelmesiyle zayıflama sürecine giren kişilerin yaptığı hatalara değindi, metabolizmayı hızlandırmaya yardımcı önerilerde bulundu. Peki kilo verirken yapılan beslenme hataları neler? Hangi besinler kilo vermeyi kolaylaştırıyor. İşte sağlıklı kilo vermenin sırları...


Hijyenik olmayan havuzlar kulak ağrıtıyor

Yazın gelmesiyle birlikte deniz ve havuz keyfi devam ederken, iyi temizlenmeyen havuzlardan pek çok hastalık bulaşabiliyor. Bu mevsimde dış kulak yolu enfeksiyonu ile çok sık karşılaştıklarını söyleyen Medicana Sağlık Grubu Kulak, Burun ve Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Nurdoğan Ata, kulak ağrısı çekmemek için kalabalık havuzlara girmeden önce nasıl önlem alınması gerektiğini anlattı.


Neden Covid'e yaz mevsiminde de yakalanıyoruz?

Covid diğer viral solunum yolu hastalıklarından farklı olarak mevsimsel bir döngüde değil. Peki neden Covid yılın her döneminde ortaya çıkabiliyor?


İdrar kaçırma tedavisinde uzaktan izlenebilen ev tedavi sistemi geliştirilecek

Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Yeniel’in yürütücülüğünü yaptığı “Evde Uzaktan İzlenebilir Transkutanöz Posterior Tibial Nöromodülasyon Sistemi İle Aşırı Aktif Mesane Tedavisi” başlıklı proje TÜSEB-Akıllı Takip Tedavi Çağrısı kapsamında desteklenmeye uygun bulundu. Proje kapsamında, idrar kaçırma tedavisinde giyilebilir teknoloji ile uzaktan izlenebilen ev tedavi sistemi...


Kanser hastaları için Şehir Hastanesinde yeni iyileştirici yöntem

Fethi Sekin Şehir Hastanesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon Kliniğinde başlatılan yeni bir uygulama, kanser hastalarının tedavi süreçlerinde önemli bir kolaylık sağlıyor. Kemoterapi portu işlemi, hastaların tedaviye uyumunu artırarak hayat kalitelerini iyileştiriyor.