BITKI BOYLARıNı 10 KARış UZATAN 3 DOğAL UYGULAMA! ÇöPE GITMESIN DEğERLENDIRIN

Bitkilerin hızlıca büyümesi için doğal yöntemlerden faydalanılabilir. En popüler bitki büyütme formülü ise yumurta kabuğu. İşte bitkilerin gelişme sırları...

Haşlanmış sebze sularını dökmek onların ziyan olmasına neden olur. Çiçek ve bitkilerin ihtiyacı olan mineral ve vitaminleri evde siz karşılayabilirsiniz. İşte detaylar...

1. HAŞLANMIŞ SEBZE SUYU

Sebzeleri haşladıktan sonra tenceredeki suyu dökmeyin soğumaya bırakın. Soğuyan suyu yetiştirdiğiniz bitki ve çiçeklerin üzerine dökün. Çiçeklerin alması gereken vitaminleri sebzelerin suyundan hızlıca gelişimi sağlayacaklardır.

2. YUMURTA KABUĞU VE SUYU

Haşladığınız yumurtanın içinde bulunan mineral ve kalsiyum bitkiler için de çok sağlıklıdır. Haşladığınız yumurtanın suyunu soğuması için beklettikten sonra balkonunuzda bulunan çiçeklerinize dökebilirsiniz. Böylece ne kadar sağlıklı ve hızlı büyüdüğünü göreceksiniz. Özellikle menekşe ve sardunyalarda çoşturucu etkisi bulunmakta . Ayrıca soyduğunuz yumurta kabuklarını dövüp çiçeğin gövdesine atabilirsiniz.

3. MUZ KABUKLARI

İnsanlar magnezyum ihtiyacını asıl muzdan alıyorlarsa, çiçeklerde magnezyuma ihtiyaç duyarlar. Tükettiğiniz muz kabuğunu bir kabın içine koyup üzerine su ekleyin ve buzdolabında yaklaşık 1 gün beklettin. Bitkileri sulayacağınız zaman buzdolabından çıkarıp çiçeklerinizi sulayabilirsiniz.

ÇİÇEĞİN SAPLARI NEDEN KESİLMELİDİR?

Çiçek sapları bir süre sonra kurur. Çiçekler su ile dolduğunda tomurcuk halinde göndeririz, ancak vardıklarında susuz kalacaklardır. Sapların alt kısmından 45 derecelik açıyla yaklaşık 2-3 cm kesin. Bu, sapların vazonun dibine dayanmasını önler ve yüzey alanını artırarak daha iyi su alımına olanak tanır. Su hattının altında kalan yaprakları çıkarın, çünkü bu hızla ayrışacak ve vazoda birikinti oluşumunu artıracaktır.

2024-04-25T09:15:04Z dg43tfdfdgfd