ASPIRIN SADECE BAş AğRıSıNı DEğIL CILT SORUNLARıNı DA IYILEşTIRIYOR! AKNE VE SIVILCELER IYILEşIYOR

Aspirin baş ağrısına iyi gelmekle kalmıyor cildi de iyileştiriyor. Aspirinli cilt maskesi sivilce kurutuyor. İşte tarifi...

Sivilce ve akne kurutucu olan aspirin maskesi cildi nemlendiriyor. Aspirindeki asit yağlı ciltleri kurutuyor. İşte detaylar...

ASPİRİN İLE CİLT MASKESİ NASIL YAPILIR?

Aspirin ile yapabileceğiniz cilt maskesi aspirin, yoğurt ve karbonat gibi evde kolaylıkla bulabileceğiniz malzemelerden oluşuyor. Bu maskeyi düzenli uygulayarak pürüzsüz, pırıl pırıl parlayan kaymak gibi cilde kavuşabilirsiniz!

Malzemeler

1 adet aspirin

1 yemek kaşığı yoğurt

Yarım tatlı kaşığı karbonat

Tüm malzemeleri karıştırıp cildinize sürün. Maske kuruyunca yüzünüzü yıkayın. Haftada 1-2 kez bu maskeyi uygulayabilirsiniz.

ASPİRİNİN CİLDE FAYDALARI NELERDİR?

Aspirinin cilde faydaları saymakla bitmiyor. Siyah noktaları gideriyor, ciltteki kaşıntıya iyi geliyor, çillerden kurtulmaya yardımcı oluyor. Aspirinin en önemli etkisi sivilce üzerinde olduğundan öncelikle sivilceye faydasından bahsedelim:

Sivilceleri yok ediyor!

Aspirin, akne tedavisinde oldukça popüler olan bir beta hidroksi asit olan salisilik asit içermekte.

Bu özelliği sayesinde aspirin ile yapılan maskeler ciltte iltihabı giderip sivilcenin kısa sürede geçmesine yardımcı oluyor.

Sivilce için aspirin maskesini şöyle yapabilirsiniz.

1 adet aspirini suyla karıştırın, dilerseniz içine biraz bal yahut yoğurt katabilirsiniz.

Maskeyi sivilceye sürüp kurumaya bırakın.

Kuruyunca yıkayın.

Sivilceleriniz için aspirinle yapabileceğiniz Güzellik Uzmanı Suna Dumankaya tarafından önerilen bir diğer maske tarifi: birer çay kaşığı bebe pudrası ve oksijenli suya 2 tane dövülmüş aspirini karıştırıp sürün. 20 dakika bekletip temizleyin.

2024-03-28T12:08:00Z dg43tfdfdgfd